"Kärleksmums"
Du behöver:
- 150 g smör eller margarin (jag märker ingen skillnad, ta vad du har hemma, dock inte vanligt brödsmör)
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 ½ dl mjölk
- 4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk starkt kaffe (man kan även använda vanligt vatten, godast tycker jag!)
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering:
- 1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
P.S! Man kan byta ut kokoslingorna mot strössel om man vill.
Enjoy!
Svar: Tack :) Nope, jag använder inte photoshop :p
Mums :D
sorry,
men jag kan inte svara på det för det är en annan som sköter dom sakerna i min blogg.
hoppas allt e bra?
//Emmsan